30 sept. 2017
Amenajari dormitor

Mocheta este o solutie eficienta si creativa de a proteja pardoseala unui dormitor. Pentru ca o regasesti in diferite modele si culori, potrivite oricarui design pe care il abordezi, aceasta a devenit o concurenta serioasa a parchetului, dusumelei sau a covoarelor decorative.

Exista foarte multe tipuri de mochete: cu fire rasucite, cu fire in loop, cu finisaj de catifea, mochete luxoase tip Saxony si mochete cu o grosime considerabila.

Materialul este esential atunci cand vorbim de o mocheta. Cele mai multe modele sunt confectionate din polipropilena sau poliamida. Categoria de lux a mochetelor include si lana, iar raportul calitate pret este foarte avantajos. Un material bun ofera atat rezistenta in timp cat si un aspect al incaperii cat mai nou, pentru mai mult timp.

Printre principalele avantaje conferite de o mocheta se numara usurinta cu care se poate monta.
Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand va hotarati sa achizitionati o mocheta este lungimea firului. Trebuie sa stiti ca o mocheta de calitate are un fir de minim 3mm, ceea ce ii confera un aspect placut, dar cel mai important o rezistenta foarte buna.

Suportul reprezinta stratul de pe partea interioara care intra in contact cu pardoseala. Acesta poate fi din rasina, cauciuc sau pasla. Suportul este un element caruia trebuie sa-i acordati atentie, deoarece de el depinde rezistenta si aspectul mochetei.

Daca sunteti in cautarea unei mochete pentru casa dvs. exista doua variante foarte avantajoase la care puteti apela. Cea buclata este destinata spatiilor cu trafic intens, fiind foarte rezistenta la uzura si mult mai usor de intretinut. Numele sau vine de la tesatura de tip bucla din partea de sus a firului, care face referire la faptul ca acesta nu este taiat, ci se intoarce in stratul suport.

Ideala pentru dormitoare este mocheta cu fir taiat. Denumirea acesteia provine de la faptul ca firul este taiat in partea de sus.

Mai calduroasa decat parchetul sau gresia, mocheta se gaseste in numeroase game de culori si modele, care corespund cerintelor creativitatii tale. Pe de alta parte, acest element decorativ iti aduce o multime de alte avantaje. Pe langa confort, mocheta imbunatateste si protectia impotriva zgomotului produs de pasi. Toate aceste aspecte fac din mocheta o varianta potrivita pentru confortul camerei tale. In ceea ce priveste modelul si aspectul vizual, aceasta se regaseste in diferite variante, fiind un element foarte usor de integrat oricarui stil de amenajare, fie el clasic, modern, retro, rustic sau art deco.

Pentru ca toamna este sezonul renovarilor si reamenajarilor, iar imaginatia este debordanta, aceste sfaturi te vor ajuta sa gasesti echilibrul intre calitate si pret pentru ca proiectul tau sa fie unul de succes.

Spor la decorat!